Websites

WEBSITES

Als je de stappen volgt die hierna beschreven worden, zou je moeten in staat zijn om je eigen websitete makenen die goed op het internet tepubliceren.


Stap 0


Voorbeeld van hoe een minimalistische site van een webdesigner er zou kunnen uitzien.
Let op:de naam WEBKE is geregistreerd als merk!!!

Stap 1


Bekijk eens goed de websites die je zelf héél interessant vindt. Let hierbij vooral op indeling, kleurkeuzes, navigatieknoppen, enz... . Op die manier kan je misschien al eens op papier schetsen hoe je jouw website wilt ontwerpen.


Stap 2


Leer een programma te gebruiken dat je in staat stelt om een websitete maken en te publiceren op het internet. Mijn voorkeur gaat uit naar Dreamweaver, waarvan je een probeerversie kan downloaden. Dit programma genereert niet te veel overtollige codes en zo maak je jouw website ook sneller downloadbaar.

Daar dit programma ook door professionele webmasters gebruikt wordt, heb je meteen geen tijd verloren door met andere programma's te prutsen ;-)

Indien je dit niet zelf wilt leren, kan je op één semester (3 uur per week) dit bij ons leren op het CVO Groeipunt.


Stap 3


Huur een domeinnaam (www.jouwdomeinnaam.be) bij een bedrijf dat tegelijkertijd voor jouw domeinnaam zorgt en eveneens voor de ondersteuning hiervan (webruimte, statistieken, extensies, enz...). Voor mijn website ging ik hiervoor bij One.com.


Stap 4


Koppel  deze domeinnaam eventueel aan Google Workspace


Stap 5


Maak nu eenwebsite met één webpagina waarop je een eenvoudig tekstje plaatst, bvb. 'IN DE MAAK'. Publiceer deze website dan naar jouw domein (vergeet dus niet dat je met Dreamweaver zowel de website kan maken als publiceren).


Stap 6


Bekijk het resultaat door even naar jouw domeinnaam te surfen met de browsers Chrome, Edge en Firefox. Lukt dit, dan ben je op de goede weg!!!


Stap 7


Nu heb je een website maar je moet er voor zorgen dat hij er deftig uitziet en dat anderen hem kunnen vinden op het internet!!!

  1. Gebruik de TAG die, indien je met een zoekmachine zoekt door trefwoorden in te typen, op jouw site terecht komt:
    <META NAME="keywords" CONTENT="trefwoord1, trefwoord2, enz..." />
  2. Zorg ervoor dat de eerste 3 trefwoorden (dit zijn de belangrijkste), ook voorkomen in detitelbalk van je browservenster. Je doet dit met de volgende TAG :
    <TITLE>Hier komt je titel</TITLE>
  3. Zorg ervoor datde eerste 3 trefwoorden(dit zijn de belangrijkste), ook voorkomen in de titeltekst van de index pagina
  4. Gebruik de TAG die, bij de zoekresultaten van de zoekmachine, een kleine beschrijving van jouw site plaatst:
    <META NAME="Description" CONTENT="Hier komt de beschrijving" />
  5. Gebruik de TAG die, ervoor zorgt dat de pagina niet in het buffergeheugen van Google blijft. Zoniet zien de surfers misschien een oudere versie van de pagina als ze deze bekijken via een resultaatlink van Google:
    <META NAME="robots" CONTENT="noarchive"/>
  6. Zorg ervoor datalle knoppen en hyperlinks van jouw website goed werken
  7. Zorg ervoor dat erop zoveel mogelijk websites een verwijzing staat naar jou website.
  8. Veel meer informatie i.v.m. HTML, CSS en Metatags vind je op deze site
  9. Meld je website aan bij de zoekmachines. Bij GOOGLE kan je dit hier.


Stap 8


Laat je websitevalideren (dit is het checken op correct gebruikte HTML code). Dit kan je gratis doen op de website van W3C.


Stap 9


Heb je een informatieve website, die veel bezocht wordt, dan kan je er aan denken om enkele subtiele advertenties op die site te plaatsen via GOOGLE.
Je kan hiermee een kleine vergoeding krijgen, voor het werk dat je hebt aan je website.
Verwacht hier echter geen enorme bedragen, want die zijn volledig afhankelijk van het aantal kliks op de betreffende advertenties (dus hoe meer bezoekers, hoe groter de kans dat ze op je advertenties klikken).
De inhoud van deze advertenties heb je ook niet onder controle. Deze advertenties worden automatisch aangepast aan de inhoud van de pagina waar ze op staan. De advertenties veranderen ook regelmatig.
Ga ook nooit zelf op je advertenties klikken, want dit wordt door Google in de gaten gehouden en zo verlies je je recht op de vergoeding .

Om te weten hoe je dit alles moet verwezenlijken klik je hier.